Over LM Legal

lies 1

Liesbeth Mulckhuijse

Na mijn afstuderen in 1995 (Nederlands recht aan de VU te Amsterdam) heb ik vijf jaar gewerkt als jurist bij een klein vastgoed- en beleggingskantoor in Amsterdam. Daar heb ik het klappen van de zweep geleerd waar het gaat om de verhuur en verkoop van woon- en bedrijfsruimte, het uitonderhandelen en opstellen van huurovereenkomsten en het procederen bij de kantonrechter. In die tijd heb ik ook mijn makelaarsdiploma behaald. Sinds 2001 ben ik advocaat en gespecialiseerd in het civiele vastgoedrecht. Het grootste deel van mijn advocaten carrière heb ik gewerkt bij BOEKEL in Amsterdam, op de sectie vastgoed.

Ik hou mij bezig met de civiele aspecten van het onroerend goed recht. In het bijzonder heb ik mij gespecialiseerd in het huurrecht bedrijfsruimte (commercieel vastgoed, zowel winkelruimte als kantoorruimte), dat in de praktijk ook vaak een algemeen verbintenisrechtelijke achtergrond heeft. In dat kader had ik als advocaat zowel een advies- als een procespraktijk, waarbij de focus lag op het bedienen van grote landelijk opererende retailers (huurders). Ik heb echter ook regelmatig verhuurders/(institutionele) beleggers bijgestaan, zodat ik “beide kanten van de medaille” goed ken. Mijn praktijk bestond met name uit het adviseren over het sluiten/verlengen van huurovereenkomsten, het beoordelen van huurovereenkomsten, adviseren en procederen op het gebied van het huurrecht in brede zin (huurprijsherzieningen, gebreken aan het pand, huurbeëindigingen, renovaties etc). Daarnaast lag mijn focus op het – vastgoed gerelateerde – algemeen verbintenissenrecht (denk aan koopovereenkomsten onroerend goed, non-conformiteit van onroerend goed, gebreken, franchise etc.). Regelmatig heb ik geassisteerd bij due diligences in het kader van fusies en overnames, waarbij ons team de beoordeling/screening van met name de huurovereenkomsten voor haar rekening nam.

Inmiddels ben ik geen advocaat meer, maar stel ik mijn expertise beschikbaar aan advocatenkantoren die zoeken naar een flexibele manier om te reageren op periodes van tijdelijke pieken, zoals bij omvangrijke projecten, gedurende drukke periodes of voor de opvang van onverwacht verlof/ziekte. Met mijn jarenlange ervaring als advocaat kan ik ad hoc inspringen en bied ik uw kantoor – en uw cliënten – juridisch hoogwaardige kwaliteit tegen gunstige voorwaarden en tarieven.

Ik ben jurist in hart en nieren, kan ijzersterke juridische stukken schrijven en denk bovendien pragmatisch mee met u en uw cliënt.